Bilet değiştirmek istedim 500 TL fark çıktı normal mi?

👤 Ülkü K. 📅 30 Mar 2026, 00:31 💬 5 yanıt 👁 173 görüntüleme
☰ Konu mesajları 6 mesaj

Herkese merhabalar, forumu uzun süredir okuyorum ama ilk defa yazıyorum çünkü başıma gelen olay çok saçma geldi.

Geçen hafta 18 Nisan için İstanbul-Antalya bileti almıştım, en ucuz paketten yani sanırım Light paket diyolar ona. 650 TL civarı bi ücret ödedim. Neyse işte planlar değişti, 25 Nisan'a almam gerekti bileti. Pegasus'un sitesine girdim, rezervasyonlarım kısmından PNR koduyla giriş yaptım. Değiştir dedim bi baktım 200 TL işlem ücreti yazıyo tamam dedim normal bu kadar olur herhalde.

Sonra tarih seçtim 25 Nisan'ı, bi de ne göreyim toplam 500 TL fark çıktı karşıma ya! 200 TL işlem ücreti + 300 TL de bilet farkı varmış. Halbuki ben aynı güzergah aynı saatte sadece 1 hafta sonrası için değiştirmek istiyorum. Üstelik baktım 25 Nisan için yeni bilet alsam 750 TL, benimki niye 850 TL oluyo anlamadım ki 🤦‍♂️

Bi de şunu farkettim, Light pakette hiç esneklik yok galiba. Arkadaşım Avantaj paket almış o 1 kere ücretsiz değiştirebiliyomuş. Keşke bende öyle alsaydım ama kim bilecekti değiştireceğimi.

Müşteri hizmetlerini aradım 0888 228 12 12'yi, 8-9 dakka bekledim hatta. Bağlanan arkadaş sistem böyle çalışıyo dedi başka bişey diyemedi. İşlem ücreti + yeni biletinle eski biletin farkını ödeyeceksin dedi. Tamam da niye yeni müşteri gibi daha fazla ödüyorum onu anlamadım.

Sonuçta iptal edip yeniden almayı düşündüm ama iptal edersem sadece 80-90 TL vergi iadesi alıyomuşum gerisi yanıyo. Mecbur 500 TL farkı ödeyip değiştirdim. Bir dahaki sefere ya Flex eklentisi alıcam ya da direkt Avantaj paket alıcam, bu kadar ceza çok fazla bence.

Bu fiyatlar normal mi sizce yoksa bana mı öyle geliyor?

Valla ben de aynı hatayı yapmıştım geçen ay. Light paket alınca böyle oluyor işte, değişiklik için 200-500 TL arası işlem ücreti + bilet farkı ödüyorsun. Bi de Twitter'dan yaz bence, orada daha çabuk dönüyorlar belki bi indirim yaparlar.

Flex eklentisi alsan 250-450 TL'ye sınırsız değişiklik hakkın olurdu ama nakit iade yine yok. En iyisi baştan Avantaj almak, onda 1 ücretsiz değişiklik var diye biliyorum.

Ahaha klasik Pegasus işte, önce ucuz bilet diye kandırıyolar sonra değişiklik yapınca gözünü oyuyolar. Ben artık direkt Flex eklentisiyle alıyorum, 300 TL civarı ekliyosun ama kafan rahat en azından.

Bi de şu var, Light pakette zaten bagaj hakkın bile yok sadece koltuk altı çanta. Havalimanında fark ederlerse 800 TL üstü ceza kesiyolar haberin olsun. Geçen arkadaşım öyle yakalandı kapıda, nerdeyse bilet fiyatı kadar ceza ödedi.

Bence bundan sonra THY'ye bak, onlar daha esnek bu konularda. Ya da baştan Süper Eko al en azından bagaj hakkın olur, değişiklik ücreti de aynı zaten.

Arkadaş seni çok iyi anlıyorum, ben de geçen yıl aynı tuzağa düştüm. Light paket alınca resmen esir alıyorlar seni. Değişiklik ücreti + fark derken bilet fiyatının neredeyse tamamını bi daha ödüyosun.

Biliyor musun en sinir bozucu tarafı ne? Yeni müşteri 750 TL'ye alıyor aynı bileti, sen değişiklik yapınca 850 TL ödüyorsun. Mantık mı bu ya? Sadık müşteriyi cezalandırma sistemi resmen.

Bi dahaki sefere kesinlikle Flex al derim. 300-400 TL civarı oluyor ama en azından 2 saat öncesine kadar istediğin gibi değiştiriyosun, ceza falan yok. Yoksa böyle Light alıp sonra değişiklik yapınca toplam maliyeti Comfort Flex'i geçiyor zaten, yazık paraya.

Geçen yaz başıma geldi aynısı ya. Ankara-İzmir uçuşumu ertelemek zorunda kalmıştım, Light paket almışım tabi ucuz diye. Değişiklik yapmaya kalktım 450 TL fark çıktı karşıma, çıldırdım resmen.

Benim merak ettiğim şu, Flex eklentisi alınca gerçekten hiç ceza ödemiyor musun? Mesela ben 300 TL'ye Flex alsam, sonra 10 kere tarih değiştirsem her seferinde sadece bilet farkı mı ödüyorum? Yoksa bi sınırı falan var mı bunun?

Bi de şunu duydum doğru mu bilmiyorum, 24 saat kuralı varmış ya hani, online aldıysan 24 saat içinde iptal edebiliyormuşsun ücretsiz. Ama uçuşa 72 saatten fazla kalmış olması lazımmış. Sen bunu denedin mi hiç?

Çocukla uçmayı planlıyosan Light paketten uzak dur derim sana arkadaş 😅 Zaten bebek arabası, çanta derken bagaj sınırını aşıyosun, kapıda 800 TL ceza yersen ağlarsın.

Bak ben geçen ay kızımla Bodrum'a gittim, Allah'tan Süper Eko almışım. Değişiklik yapmam gerekmedi ama olsa 200-500 TL arası işlem bedeli + fark öderdim yine. Light'ta zaten hiç esneklik yok, çocuklu aileler için en riskli paket bence.

Flex olayını bi arkadaş denedi, harbiden 2 saat öncesine kadar istediğin gibi değiştiriyomuşsun ama tabi yeni uçuşun fiyatı yüksekse farkı ödüyosun. En azından ceza yok ama.

Çocukla uçacaksan direkt Avantaj al derim, hem bagajın fazla olur hem de 1 değişiklik hakkın. Yoksa bebek bezleri bile bagaj limitini aşıyo valla!