Pegasus kabin bagajı ölçüleri ve kuralları 2026 güncel bilgi

👤 Mert S. 📅 16 May 2025, 15:50 💬 8 yanıt 👁 1.231 görüntüleme
☰ Konu mesajları 9 mesaj

Merhaba, yakında Pegasus ile uçacağım ve kabin bagajı konusunda kafamda birkaç soru var. Sitede yazanlar biraz karışık geldi, tecrübesi olanlardan güncel bilgi almak istiyorum.

Kabin bagajı boyut sınırı ne kadar? Küçük sırt çantası da ayrıca alınabiliyor mu yoksa tek parça mı hakkımız var? Bir de ölçüleri aşarsa ne oluyor, direkt kargo bagajına mı atıyorlar?

Teşekkürler şimdiden.

2026 yılı itibarıyla Pegasus kabin bagajı kuralları şöyle:

• Süper Eko: 1 adet kişisel eşya (40x30x15 cm). Kabin bagajı dahil değil, ekstra almak gerekiyor.
  • Avantaj: 1 adet kabin bagajı (55x40x20 cm, max 8 kg) + 1 kişisel eşya.
  • Comfort Flex: 1 adet kabin bagajı + 1 kişisel eşya, toplam 8 kg.

Kişisel eşya dediğimiz laptop çantası, el çantası veya küçük sırt çantası oluyor. Kabin bagajı hakkın varsa ikisini birlikte alabiliyorsun.

Ölçü konusunda şunu ekleyeyim: gate'de ölçü aparatı var, bazı seferlerde kontrol ediyorlar bazılarında etmiyorlar ama denk gelirse ve taşmazsa bagajını kargoya alıyorlar. Ücreti de havalimanında kapıda ödediğinde daha pahalı oluyor, online almaktan iki katı tutar.

Benim tavsiyem kabin bagajı kullanacaksan boyutlara dikkat et, 56-57 cm olan valizler sığmayabiliyor aparata. 55 cm ve altı güvenli oluyor.

Süper Eko ile uçanlar için bir bilgi daha: kişisel eşya hakkınız var sadece ama bu düşündüğünüzden büyük olabiliyor. 40x30x15 cm bir sırt çantasına 2-3 günlük kıyafet sığdırabilirsiniz yani. Uzun tatil değilse idare ediyor.

Ama anne-çocuk tatiliyse mesela kesinlikle en az 20 kg kargo bagajı alın, yoksa çok zor oluyor.

Ben geçen yaz 2 haftalık tatile Süper Eko ile gittim, 20 kg kargo bagajı ekledim online. Kabin bagajı da almıştım, toplamda rahat rahat yetti. Online fiyatlar havalimanından almaktan uygun oluyor, mutlaka önceden alın.

Ücretlerden bahsedeyim biraz:

• 20 kg kargo bagajı online: yaklaşık 250-350 TL (hatta göre değişiyor)
  • Kabin bagajı online: yaklaşık 200-280 TL
  • Havalimanı kapısında kargo bagajı: 500+ TL

Bu fiyatlar hat ve sezona göre değişiyor ama genel aralık bu. İç hat ve dış hat fiyatları da farklı, dış hat biraz daha pahalı olabiliyor.

Bir de şunu bilin, bagaj hakkınızı uçuşa 2 saat kalana kadar online ekleyebiliyorsunuz. Son dakika da olsa flypgs.com veya uygulamadan eklemeniz mümkün. Havalimanında kontrol sayacında da ekletebilirsiniz ama online fiyatından pahalı oluyor.

BolBol puanlarınız varsa bagaj almak için de kullanabilirsiniz, puan yeterli olursa güzel bir seçenek oluyor.

Yurtdışı uçuşlarında bagaj kuralları biraz farklı olabiliyor. Bazı ülkelere olan uçuşlarda kargo bagajı dahil geliyor bilete. Bilet alırken detaylara bakmanızı tavsiye ederim, flypgs.com'da bilet seçim ekranında her paketin içeriği yazıyor.

Konu başlığını açana: eğer sadece hafta sonu kaçamağı gibi kısa bir gezi yapacaksan Süper Eko + kişisel eşya yeterli olur. 40x30x15 cm sırt çantasına 2 günlük kıyafet, şarj aleti, telefon sığar rahat. Ama 1 haftadan uzun tatilse kargo bagajı şart.